WAMPEX HEMRIK
VERSLAGEN
WAMPEXHEMRIK
Verslag WAMPEX 2022 vanaf nu in de boeken als “O what a night”.

Na 2 jaar konden we eindelijk weer een WAMPEX organiseren. De hele organisatie was enthousiast. Een beetje te enthousiast kunnen we wel zeggen. De route was gewoon veel te lang!! Meestal is de route tussen de 20-25 kilometer. Nu kwamen we (achteraf) uit tussen de 30-35 kilometer.
Toch waren veel ploegen heel erg enthousiast. Zelfs na dik 30 kilometer.

Om 18.00 uur startte de eerste ploeg vol goede moed aan onze 28e WAMPEX.  Deze groep moest voortijdig afhaken i.v.m. blessures. Maar wat vonden ze het geweldig. Wij kregen direct de complimenten o.a. voor de warmte. Ik maar denken: “Het is toch koud buiten”. Nee hoor. Ze waren bij iedere post warm en enthousiast onthaald. Dat doet je goed.

Bij post 2 gingen er al snel 3 personen het water in. Materiaalpech. Wat balen we daar verschrikkelijk van. Alles uitgetest en dan gebeurt dit. Wij gaan morgen kijken of we de badkuip nog op kunnen dreggen.
Even later was het bij post 5 raak. 4 personen in 1 keer kopje onder. Een beetje te enthousiast allemaal over de oversteek. Een gevalletje “kan net”,  “kin net”. Bij gebrek aan droge kleding moest ook deze ploeg voortijdig stoppen.  

In het begin liep alles op rolletjes. Weinig problemen en op de centrale zaten we heerlijk relaxed “Dit loopt goed”. Totdat de wisseling van de routes een feit was. De groep die was gestart met Route A moest nu nog Route B gaan lopen en andersom. We hadden bedacht dat in 2 routes lopen wel handig zou zijn. In de hoofden van de organisatie was dat niet een probleem. In de praktijk wel. We zijn wel weer een ervaring rijker, maar dat gaan we nooit weer doen. Wat een uitdaging. 

Er zijn 37 ploegen gestart en 12 ploegen hebben de route niet uit kunnen lopen. Opmerkelijk was dat beginnende ploegen die niet vaak een Wampex hadden gelopen het heel goed deden. Een aantal van deze ploegen heeft zelf besloten om te stoppen, een ander deel van deze ploegen moesten van de organisatie stoppen. Het zou te lang duren voor ze binnen zouden zijn. Dat was voor sommige groepen wel stevig balen, maar soms kun je als organisatie niet anders.  Rond een uur of 6 liep iedereen op zijn/haar tandvlees. Ondergetekende was zo moe dat bij een oproep van een aantal posten ik door de Bining riep: Post ….. zeg het maar. Totdat ik dacht, wel handig dat via de portofoon te roepen en niet zo in de Bining. 

Een groot compliment aan onze vrijwilligers op de posten. Wat een bikkels allemaal. De posten moesten deze keer extra lang zitten omdat wij dachten handig te zijn 2 routes te maken. Soms moest een post 2 uur wachten voordat weer een ploeg kwam.  2 posten moesten voortijdig afhaken. Heel begrijpelijk, maar het was wel heel erg schakelen (lees: stressen). 1 van onze mobiele posten heeft één post kunnen bemannen en een andere post die al klaar was ging zonder problemen de andere post bemannen. Diepe buiging. Voor alle posten: Volgend jaar gaat dat niet weer gebeuren hoor. Zeker weten.

De EHBO had wel klandizie vroeg in de morgen. Blaren, blaren, blaren. Een van de deelnemers is door zijn rug gegaan. Dat was behoorlijk pijnlijk. Hij werd goed opgevangen door de EHBO-ers en een toevallig aanwezige verpleegkundige. Ook onze “eigen” dokter kwam zo snel mogelijk kijken. 

Om 6.26 uur was de laatste ploeg binnen. Toen hebben we met zijn allen alles opgeruimd en zijn naar huis gegaan. Meestal zitten we nog even na en eten even wat met zijn allen. Te moe allemaal. Ik stapte om half acht de deur in. De bedoeling was direct mijn bed in te duiken maar ik heb eerst maar met mijn echtgenoot ontbeten en ik dacht, laat ik direct alles maar opruimen. Had ik nog 5 portofoons bij me! Die hadden in de Hemrik moeten blijven. Ook dat is al weer opgelost. De mannen gaan vandaag en morgen alles weer opruimen en opbergen. Alle materiaal moet drogen en daarna weer opgeborgen worden. Wij zijn dus nog wel even druk.

Binnenkort gaan we met de organisatie evalueren. Daar maak ik ook weer een klein verslag van en dat mail ik jullie nog. Hebben jullie nog dingen die jullie aan willen dragen, mail ons dan gerust via:  info@wampexhemrik.nl


Moe maar voldaan kijken we weer terug op deze tocht.

Geniet van de jaarwisseling en blijf in 2023 gezond want we willen jullie allemaal graag weer bij onze 29e editie verwelkomen.

Groet namens de hele organisatie, Sjoukje.


WYSIWYG Web Builder